1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Konfliktus és erőszak

A tapasztalt harcművész és veterán nevelőtiszt, Rory Miller megosztja ismereteit a börtönbeli verekedések, a taktikai műveletek és rajtaütések során megismert különbségekről a harcművészet és az utcai erőszak között, mely utóbbival ugyancsak a harcművészet lenne hivatott foglalkozni.

Bemutatja a mítoszokat, metaforákat és elvárásokat, amiket a legtöbb harcművész dédelget arról, mi mindent fog tanulni egy dojóban. Ezt a gyűjteményt azután összehasonlítja az erőszak igen összetett valóságával.„A legmélyebb szinten a sikeres fizikai védelem három dologtól függ: az éberségtől, a kezdeményezéstől és a jóváhagyástól. Ezek mindegyike önmagában külön tanulmány és minta lehet a harcosi képzéshez. A három együtt a kivételes teljesítmény kulcsa a túlélésnél és az életben is.

Tudomás saját testünkről. Az anatómiai fegyvereink és gyengeségeink – anatómia, fiziológia és kinesztetika –, a saját felépítésünk, mozgási mintáink és hajlamaink ismerete. Egyszerűen: a testünk egész életünkben rendelkezésünkre áll. Hacsak nem fogtuk be erőszakkal a saját szemünket, akkor bensőségesen megismerhettük egy emberi test milyenségét és működését, különösen a sajátunkét.

Tudomás az ellenfél testéről. Ugyanazok a dolgok vonatkoznak rá, mert – a drogok vagy az őrjöngő düh dacára – az is egy emberi test. A látást és érintést ki lehet képezni arra, hogy ne csak azt érzékelje, mit csinál az ellenfél éppen, hanem azt is, hogy mire készül. Könnyű gyakorlatképpen gyakorold a lassított belharcot, bekötött szemmel. Némi gyakorlással már egy enyhe érintésből megérezheted, mire készül a támadó, pusztán a testsúlyáthelyezését és gerincének forgatását érzékelve.

Tudomás a helyzetről. Lehetővé teszi, hogy pontosan érzékeljük, és előnyünkre fordítsuk a környezet sajátosságait.

Tudomás a dinamikáról. A támadás előtti jelek felismerése, ezáltal megelőzhetjük a szituációt. Úgy foglalkozunk a helyzettel, ahogy van (pl. felismerjük a majomkeringőt a maga valójában vagy nem hitegetjük magunkat azzal, hogy lebeszélhetünk egy, a folyamatot élvező ragadozót a szándékáról). Ez magában foglalja azt a könyörtelen elszántságot, hogy a valódi helyzettel foglalkozunk, és nem a rém-, illetve vágyálmainkkal.

Tudomás a kötelességünkről, a hiedelmeinkről és helyünkről az univerzumban. Az indítógombok. Mély belső megértés arról, hogy miért érdemes harcolni, meghalni vagy gyilkolni, mi az, amit megtehetünk, és mit nem. Könnyű megtanítani valakinek, hogyan kell egy nyakat kitekerni. Néhány percnyi oktatás után egy egészséges személy rendelkezni fog egy nyak kitekeréséhez szükséges valamennyi technikai és fizikai képességgel, de csak nagyon-nagyon kevesen képesek ténylegesen végrehajtani. Hiányzik belőlük a kapacitás. Legyünk hát tudatában a saját kapacitásunknak.

Azon a szinten, amit éppen csak kezdek megérteni, arról, hogy mire kerül sor egy konfliktusban, tudatalatti szabályok és íratlan szerződések tömkelege dönt. Úgy tapasztaltam, hogy ezek befolyásolják a kifejthető erőt, az ellenállóképességet és az időt. A tudomás ezekről a szabályokról, sőt, a mesterkéltek elkülönítésének képessége óriási előny.

Ha és amikor megtanulnak eltökélten cselekedni, akkor nem látszik a készülő akció – a mozdulatok kirobbanóak, kemények, nem érkezik előtte távirat, és idő sem marad a reagálásra. Az, hogy milyen mozdulatot választanak, az teljesen lényegtelen. Pofon, belépés, rúgás, feszítés vagy ütés – mind működik. A technika lényegtelen. Az akció erőszakossága felülmúlja a technikát. A technika szintjén ez a határozott és habozás avagy távirat nélküli cselekvés, függetlenül az alkalmazott technikától. Taktikai szinten a robbanékony belépés. A stratégiai szinten ez a megdöbbentés és elrettentés.

Ahogy az éberség, ez is mélyre vezethet, és sokkal jobban befolyásolhatja az életünket a puszta harcnál és önvédelemnél. Meg akarod változtatni az életedet örökre? Most azonnal kötelezd el magad, hogy nem hozol többé felemás döntéseket. Maradj az ágyban vagy kelj fel, de soha többé ne heveréssz azon gondolkodva, hogy fel kéne kelned. Ugorj be a vízbe vagy maradj kint, de ne mártózgass, hogy hozzászoktasd magad.

Harcban, ha az ember éber, mindig tudja, mit kell tennie. Tegyük azt.

Az életben is tudjuk, mit kell elvégezni, tudjuk, mi a teendő. Csináljuk.”

 

Cím:

 
 Konfliktus és erőszak    Ára: 2 980 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Harcművészet

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete mélyütésvédő,thai box nadrág,chi kung,testütő pajzs,karate sípcsontvédő,vaksz,párnás térdvédő,adidas box cipő,könyv,önvédelmi felszerelés,egykezes súly,bokarögzítő,mma sípcsontvédő,birkózó fülvédő,torna,lábszárvédő,karate kabát,tatami,jo,bőr fejvédő,box zsák,öv,Bódi,vászon zsák,fémmerevítéses térdrögzítő,sportszár,kung fu,foci,Ruca Fighter,sportruha,katana,harcművészet,neoprén térdvédő,versenysportok,térdrögzítő,aikido,kendo,szamurájok,amerikai foci,arccsontvédő,box kesztyű,szuszpenzor,karate nadrág,miskolci,bo,kyokushin karate,Fuji,karate mellvédő,tapadószalag bandázs,zselés fogvédő,combvédő,budo kabát,fitnesz,budo nadrág,iskolai sportfelszerelés,tonfa,pontütő,Matsuru,műbőr pajzs,magnézia kocka,wkf sípcsontvédő,karate,bőr pajzs,önvédelem,kata könyv,rögzítőpántos fogvédő,BAZ megye,műbőr pontütő,szauna ruha,box cipő,verseny fejvédő,birkózás,tenyeres pontütő,csuklóerősítő,vállrögzítő,bőr pontütő,wkf mellvédő,box,kiöntős fogvédő,budo,gumikés,súlyemelő kesztyű,meleg vizes fogvédő,műbőr fejvédő,mellkasvédő,sípcsontvédő,csuklórögzítő,fogvédő,Kime,rugalmas bandázs,Miskolcon,mma,shotokan karate,balett cipő,wkf seikenvédő,önvédelmi eszköz,rácsos fejvédő,birkózó cipő,joga,térdvédő,karate szótár,női altestvédő,rugalmas seikenvédő,Saman,kempo,seikenvédő,Borsod,adidas mellvédő,Kaiten,judo,mma kesztyű,pilates,bíró felszerelés,alhasvédő,szőnyeg,kapus kesztyű,shuriken,judo nadrág,női mellvédő,zacskós fogvédő,judo ruha,nunchaku,judo szőnyeg,aerobik,fit labda,adidas birkózó cipő,alkarpajzs,bokavédő,verseny mellvédő,sportfelszerelés,bokagumi,fa hulahopp karika,combgumi,alkarvédő,csuklómerevítő,kézilabda,herevédő,puzzle tatami,box nadrág,térdgumi,Adidas,zsákütő kesztyű,kineziológiai tapasz,tanto,labdarúgás,wakizashi,4F,röplabda,Kulcsszavak: sport,kung fu cipő,vállvédő,expander,fogyasztó kerék,hajlított pontütő,mellvédő,táska,kézilabda térdvédő,gyerek fogvédő,önvédelmi ruha,Everlast,taekwondo,függeszthető zsák,thai box,ju jitsu,bandázs,sporteszköz,küzdősport,csuklóvédő,fejvédő,női mélyütésvédő,gyerek fejvédő 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! műbőr fejvédő,sípcsontvédő,karate kabát,karate,bandázs,seikenvédő,kézilabda térdvédő,bíró felszerelés,judo ruha,táska,judo,alkarpajzs,herevédő,csuklórögzítő,judo szőnyeg,női mellvédő,gumikés,magnézia kocka,rögzítőpántos fogvédő,Miskolcon,alkarvédő,chi kung,harcművészet,tenyeres pontütő,budo kabát,bőr pontütő,miskolci,fogyasztó kerék,műbőr pontütő,sportszár,szuszpenzor,csuklómerevítő,expander,Borsod,box,önvédelmi eszköz,mellvédő,kendo,Everlast,versenysportok,joga,alhasvédő,box nadrág,röplabda,box zsák,birkózó fülvédő,Ruca Fighter,Kaiten,shotokan karate,szauna ruha,adidas birkózó cipő,fit labda,vállvédő,térdvédő,önvédelmi ruha,birkózás,zacskós fogvédő,box kesztyű,Adidas,küzdősport,combgumi,tanto,fogvédő,mma sípcsontvédő,combvédő,műbőr pajzs,balett cipő,sportfelszerelés,Matsuru,bo,labdarúgás,pontütő,gyerek fogvédő,birkózó cipő,wkf mellvédő,önvédelmi felszerelés,taekwondo,bőr pajzs,BAZ megye,karate mellvédő,budo nadrág,mellkasvédő,budo,sporteszköz,Kulcsszavak: sport,kung fu,térdrögzítő,sportruha,zsákütő kesztyű,öv,hajlított pontütő,könyv,ju jitsu,kempo,aikido,kyokushin karate,kapus kesztyű,függeszthető zsák,rácsos fejvédő,karate sípcsontvédő,adidas mellvédő,adidas box cipő,testütő pajzs,szamurájok,iskolai sportfelszerelés,karate szótár,katana,torna,lábszárvédő,tapadószalag bandázs,box cipő,Bódi,bokavédő,vállrögzítő,párnás térdvédő,verseny mellvédő,Saman,kineziológiai tapasz,kézilabda,nunchaku,thai box,arccsontvédő,Kime,női altestvédő,kata könyv,fémmerevítéses térdrögzítő,önvédelem,bokagumi,vaksz,judo nadrág,thai box nadrág,rugalmas seikenvédő,csuklóerősítő,bokarögzítő,egykezes súly,fitnesz,mma kesztyű,shuriken,fejvédő,csuklóvédő,wkf sípcsontvédő,gyerek fejvédő,bőr fejvédő,térdgumi,pilates,fa hulahopp karika,rugalmas bandázs,meleg vizes fogvédő,neoprén térdvédő,tatami,női mélyütésvédő,jo,aerobik,súlyemelő kesztyű,zselés fogvédő,kiöntős fogvédő,vászon zsák,wkf seikenvédő,mélyütésvédő,karate nadrág,tonfa,kung fu cipő,szőnyeg,foci,Fuji,amerikai foci,4F,wakizashi,verseny fejvédő,mma,puzzle tatami

  Powered by:   UWS