1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

Aikido és a dinamikus gömb

A könyv 1200 rajzával teljes körű betekintést nyújt e hatékony küzdőművészet gyakorlatába. A képzett aikidós anélkül képes – szükség esetén – megvédeni magát, hogy kárt tenne másokban. Ehhez a szemlélethez a test és a tudat erőinek magas szintű összehangolására, valamint a fizikai eszközök és az etikai megfontolások harmonikus ötvözésére van szükség.

Az Aikidó és a dinamikus gömb elsődleges célja, hogy szélesítse és elmélyítse a Harmónia Tudományáról szerzett tudást. A szerzők elképzelése szerint az aikidó művészete értékes irányelveket tartalmaz az emberek megsegítésére ősi küzdelmükben bajaik ellen, melyek a koordináltság pszicho-funkcionális és pszichés hiányának szétszóró (és szétszórt) jellegében nyilvánul meg. Az viszont alááshatja jellemüket, személyiségüket és – végül – egész jólétüket. Ez a harcművészet etikai üzenetet, okot és eszközt is tartalmaz ahhoz, hogy a magasabb fejlettségi szintet és koordináltságot elért személyiséget és jellemet összhangba hozza a mindennapok emberével – személyes életterében, társadalmában, világában.

Mélységükből és kiterjedésükből adódóan ilyen célokat elérni egyetlen könyvben azonban rendkívül nehéz (ha nem lehetetlen). Az aikidó valójában azokon a kulturális alapokon nyugszik, melyek elsődlegesen a japán életből, általánosságban Ázsiából származnak. Elmélete összetett, gyakorlata különösen változatos – mindkettőt zsúfolásig megtöltik a még fel nem fedezett lehetőségek. Mindaz, amit itt módszeresen összegyűjtöttünk, a legjobb esetben is csak bevezetésként szolgálhat.

Az aikidó szisztematikusan megközelíthető elméletből és gyakorlatból áll. Mindkettőre köteteket és antológiákat lehetne szentelni (a könyv végén található bibliográfia csak nagyon szerény kezdeményezést jelent). Meg kellett fontolnunk, hogy az Aikidó és a dinamikus gömb elsősorban az elméletre koncentráljon-e – a harcművészet történelmére, filozófiájára, etikai motivációira stb., vagy inkább kifejezetten a gyakorlatra, azaz technikáira, gyakorlataira és stratégiáira.

Végül úgy döntöttünk, hogy a második lehetőség mellett maradunk, és következetesen az aikidó gyakorlására fektetünk hangsúlyt, nagy erőfeszítéseket téve arra, hogy bemutassuk azt tényleges technikákon, gyakorlatokon és stratégiákon, valamint azon keresztül, hogy mik azok elméleti motivációi (vagy melyek lehetnének azok). Reméltük, hogy egy akció képe vagy maga az akció többet ér minden szónál.

Ami az alkalmazott módszert illeti, feltesszük, hogy bármely tapasztalat megközelítésének két, egyformán helytálló módja van – azok pozitívumaival és negatívumaival együtt. Keleten történelmileg általánosnak tekinthető a teljes és oszthatatlan egészként való megközelítés, melynek rejtett törvényeit ösztönösen kell megérezni és teljes mértékben követni, ha az áhított eredményt el akarjuk érni. Természetesen van egy hallgatólagosan elfogadott rend és azzal velejáróan egyfajta rendszer. A hangsúly azonban a megtapasztaláson van – a gyakorlatban derül ki, hogy egy elmélet alkalmazható-e vagy sem.

Nyugaton az elemző és absztrakciós készség felelős leginkább a nyugati civilizáció fejlődéséért (és borzalmaiért). Ugyanakkor kezd mindent áthatni a következő gondolat: „Eddig a kezdetleges és nem tudatos részvételtől az analitikus gondolkodás és az egyén tudatosságának méltányolása felé haladtunk – most, végre haladjunk a szintézis és az egység felé magasabb és igazán emberi szinten”.

Ezzel szemben Keleten az egység eszméjével kezdték, elfogadták a tapasztalatokat mellőző ítéleteket mint a priorit, és azok lettek leginkább felelősek civilizációjuk csodáiért és tragédiáiért. De az iparosítás eljöttével Ázsia rákényszerült arra, hogy reagáljon az iparosodás mögött éppen csak megbújó analitikus rezgésekre. Ázsiában is csak idő kérdése, hogy az eredeti, nagyban feltérképezetlen teljesség összevegyüljön az újonnan létrejött elemzési hagyományokkal, így, mint Nyugaton is, egy magasabb szintű, tudatosabban felépített egység felé haladva.

Nyugatiak lévén, ebben a könyvben elemeztük és rendszereztük az aikidó gyakorlását. Mindig szem előtt tartottuk e harcművészet végső egységét, és abban reménykedtünk, hogy az általunk kifejlesztett módszer közelebb visz más nyugatiakat is e csodához, a Harmónia Tudományához.

 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Harcművészet

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete egykezes súly,bíró felszerelés,birkózó fülvédő,judo ruha,arccsontvédő,táska,wakizashi,zsákütő kesztyű,kung fu,thai box nadrág,kendo,ju jitsu,kineziológiai tapasz,mma,fitnesz,jo,iskolai sportfelszerelés,rögzítőpántos fogvédő,neoprén térdvédő,Everlast,mma kesztyű,karate szótár,balett cipő,gyerek fogvédő,bőr fejvédő,box,karate sípcsontvédő,puzzle tatami,súlyemelő kesztyű,meleg vizes fogvédő,judo szőnyeg,chi kung,tanto,kung fu cipő,vaksz,4F,sportruha,combgumi,joga,karate nadrág,tonfa,röplabda,kézilabda,box nadrág,aerobik,műbőr pontütő,Matsuru,Bódi,szuszpenzor,önvédelmi eszköz,testütő pajzs,pilates,női altestvédő,bokavédő,sportfelszerelés,rugalmas bandázs,bokarögzítő,térdvédő,magnézia kocka,gumikés,judo,kata könyv,bandázs,amerikai foci,bo,sporteszköz,adidas birkózó cipő,kyokushin karate,fogvédő,kézilabda térdvédő,alkarvédő,torna,Borsod,műbőr pajzs,tenyeres pontütő,párnás térdvédő,labdarúgás,fa hulahopp karika,könyv,budo kabát,wkf seikenvédő,lábszárvédő,vállvédő,Fuji,Ruca Fighter,verseny fejvédő,vállrögzítő,vászon zsák,box cipő,versenysportok,Kime,női mélyütésvédő,bőr pajzs,térdgumi,szamurájok,combvédő,kapus kesztyű,karate mellvédő,birkózás,tapadószalag bandázs,wkf sípcsontvédő,térdrögzítő,harcművészet,csuklómerevítő,BAZ megye,női mellvédő,sípcsontvédő,box kesztyű,önvédelmi felszerelés,kempo,bokagumi,rugalmas seikenvédő,shotokan karate,gyerek fejvédő,foci,szőnyeg,függeszthető zsák,alhasvédő,fejvédő,csuklóerősítő,adidas mellvédő,csuklórögzítő,önvédelmi ruha,zacskós fogvédő,Saman,taekwondo,seikenvédő,mellvédő,budo,wkf mellvédő,kiöntős fogvédő,öv,karate kabát,pontütő,alkarpajzs,birkózó cipő,Adidas,bőr pontütő,zselés fogvédő,sportszár,rácsos fejvédő,műbőr fejvédő,verseny mellvédő,csuklóvédő,thai box,fémmerevítéses térdrögzítő,mma sípcsontvédő,herevédő,Kulcsszavak: sport,szauna ruha,adidas box cipő,shuriken,aikido,fit labda,fogyasztó kerék,nunchaku,budo nadrág,box zsák,önvédelem,mélyütésvédő,mellkasvédő,Miskolcon,tatami,expander,katana,Kaiten,karate,miskolci,judo nadrág,küzdősport,hajlított pontütő 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! combvédő,csuklómerevítő,puzzle tatami,sípcsontvédő,Kulcsszavak: sport,box,thai box,önvédelem,chi kung,bőr fejvédő,mma sípcsontvédő,szőnyeg,műbőr fejvédő,kata könyv,fejvédő,rugalmas bandázs,önvédelmi ruha,Saman,műbőr pontütő,rácsos fejvédő,wkf seikenvédő,pilates,fa hulahopp karika,kiöntős fogvédő,párnás térdvédő,joga,birkózó cipő,zselés fogvédő,műbőr pajzs,mellvédő,birkózó fülvédő,küzdősport,BAZ megye,tonfa,kempo,gyerek fogvédő,expander,balett cipő,wkf sípcsontvédő,fogvédő,tenyeres pontütő,önvédelmi felszerelés,könyv,alkarvédő,4F,súlyemelő kesztyű,női mélyütésvédő,herevédő,thai box nadrág,aerobik,Ruca Fighter,fogyasztó kerék,bo,kendo,alhasvédő,mma kesztyű,vászon zsák,szamurájok,rugalmas seikenvédő,budo,combgumi,sportruha,vállrögzítő,sportfelszerelés,kung fu,judo ruha,box cipő,judo nadrág,box nadrág,Kime,bőr pontütő,tatami,seikenvédő,hajlított pontütő,karate nadrág,bokavédő,zacskós fogvédő,budo kabát,női altestvédő,verseny mellvédő,gumikés,bokagumi,rögzítőpántos fogvédő,adidas birkózó cipő,Fuji,mma,versenysportok,mélyütésvédő,budo nadrág,adidas box cipő,szuszpenzor,torna,sportszár,taekwondo,függeszthető zsák,neoprén térdvédő,Adidas,judo,kézilabda térdvédő,shuriken,aikido,karate kabát,gyerek fejvédő,jo,iskolai sportfelszerelés,fémmerevítéses térdrögzítő,csuklórögzítő,fit labda,adidas mellvédő,önvédelmi eszköz,vállvédő,női mellvédő,karate sípcsontvédő,táska,Matsuru,karate mellvédő,nunchaku,bíró felszerelés,box zsák,csuklóvédő,shotokan karate,wkf mellvédő,meleg vizes fogvédő,tanto,zsákütő kesztyű,foci,bandázs,Bódi,tapadószalag bandázs,arccsontvédő,egykezes súly,bőr pajzs,pontütő,kyokushin karate,fitnesz,térdgumi,röplabda,Miskolcon,térdrögzítő,kézilabda,judo szőnyeg,birkózás,labdarúgás,bokarögzítő,Everlast,térdvédő,katana,sporteszköz,ju jitsu,karate,vaksz,harcművészet,szauna ruha,testütő pajzs,csuklóerősítő,box kesztyű,karate szótár,Borsod,magnézia kocka,kineziológiai tapasz,Kaiten,lábszárvédő,kapus kesztyű,alkarpajzs,kung fu cipő,verseny fejvédő,mellkasvédő,miskolci,amerikai foci,wakizashi,öv

  Powered by:   UWS