1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Csontvelő Nei Kung

A nyugatiak többsége úgy véli, hogy a napi rendszeres testedzés lassítja az öregedést. Ám azok sem élnek tovább az átlagos, nem sportoló embereknél, akiknek a teste látszatra a legedzettebb. A test működését a belső szervek és mirigyek táplálják, a szerveket és mirigyeket pedig a csontvelő építi és fiatalítja a vérképzés révén. A nyugati fitneszrendszerek elhanyagolják a belső szerveket, a csontokat és a véredényeket, csak az izmokra összpontosítanak, ami végeredményben kimeríti a belső szervek rendszerét.

Az öregedés megfordítása

A Csontvelő Nei Kungban Mantak Chia mester megosztja a csontvelő „újranövesztésének”, a csontok erősítésének valamint a szervek és mirigyek fiatalításának taoista testi-szellemi módszereit. A Páncélinges Chi Kung haladó folytatásaként a Csontvelő Nei Kungot a kínai orvoslás és a harcművészetek területén oly annyira áhított „acél test” elérésére fejlesztették ki. A módszer technikái, a csontlégzés, csontösszenyomás és a szexuális energiamasszázs révén energiát juttat a csontokba, és újjáéleszti a csontvelőt, megfordítja az öregedés hatásait. A módszer serkenti a hormontermelést, ami megelőzi a csontritkulást. A könyvben megtalálható a chi súlyemelés és az „ütögetés” gyakorlatának leírása, amelyek méregtelenítik a testet.

A „Csontvelő Nei Kung” elnevezés meglehetősen rejtélyesen és ezoterikusan hangzik. Chia mester eredetileg a „Páncéling Chi Kung” haladó szintjeként tanította. Megértésünket segítheti azonban ezen kínai kifejezéseket körbevevő kulturális környezet vizsgálata. Kínában ezernyi különböző Chi Kung gyakorlat létezik, amiket harcművészek és meditációs mesterek oktatnak. A Chi Kung kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy „a légzéssel folytatott gyakorlatozás”, ami magában foglalhat bármilyen gyakorlatot, ahol a test energiával való telítésére légzést alkalmaznak. A fizikális légzés életre kelti a „finom lélegzetként” is értelmezett Chit, ami fokozott testi és tudati erőt vált ki.


A Chi Kung és a Nei Kung

A Chi Kung még mindig olyan népszerű, hogy egy közelmúltban Kínába tett utazásom során több száz kínait láttam összecsődülni egy vándor színtársulat szabadtéri előadására, ami mutatta, hogy a Chi Kungnak még mindig elsőrangú megítélése van. Ezek a különösebb izomtömeg nélküli Chi Kung művészek látványos mutatványokkal kápráztatják el a nézőket, például vastag acélrudakat hajlítanak meg a nyakuk lágy részén. Téglákat törnek szét a fejükön, hagyják, hogy teherautók hajtsanak át rajtuk, és csupasz bőrükkel állnak ellen éles késeknek.

A Nei Kung nagyon közeli rokona a Chi Kungnak. Jelentése az, hogy „belső erővel gyakorolni” és magában foglalja a fizikai légzőtechnikák alkalmazása nélküli testi-tudati erő felépítését. A tudati összpontosítás, belső képzetalkotás és a testi-energetikai folyamatok mély belső érzékelésének kifejlesztése a Nei Kung technikák ismérvei.

Az Egyetemes Tao Központokban oktatott legtöbb belső alkímiai módszer mind Nei Kung technika (például a Belső Mosoly, Mikrokozmikus Pálya, az Öt Változó Állapot Összeolvasztása, Kan és Li Egyesítése). Talán mert a Chi Kung módszereknél rejtélyesebbek, a Nei Kung gyakorlatok száma kevesebb, és hagyományosan sokat közülük titokban őriztek.

Az ebben a könyvben tárgyalt, korábban titkos Csontvelő Nei Kung módszerek megegyeznek azokkal, amelyekkel a „páncélinget” elsajátított vagy „acéltestet” kiművelt mesterekről szóló történetekben találkozunk. A filmlegendákkal ellentétben ez nem egy megkeményített hússal és izomzattal felruházott superman test, hanem egy olyan test belső ereje, aminek csontjait és szerveit olyannyira teletömték Chi energiával, hogy ellenáll az öregedésnek és a betegségnek. A kemény ütésekből vagy hirtelen esésekből származó testi feszültségnek ellenállni képes rugalmasság abból keletkezik, hogy Chivel töltjük meg a pólyákat, ami segíti a testet, hogy „lepattintsa magáról” a kívülről jövő erőhatásokat.

A Csontvelő Nei Kung mérhetetlen mennyiségű Chit hoz létre, emiatt veszélyes gyakorlat a türelmetlen tanítványok számára, akikből hiányzik az önfegyelem, hogy a felgerjesztett Chit meditáció által finomítsák. Mivel a test túlmelegedhet a túlzott energiától, a meditáció a biztonsági szelep, ami visszaalakítja ezt a nyers energiát annak eredendő Szellemévé vagy Shen-né.


Nei Kung és belső alkímia

Az ősi Kínában a Chi belső művelését gyakorló taoisták a „csonttudatosság” elmélyülését nélkülözhetetlen lépésnek tartották a halhatatlanság megvalósítása felé vezető hosszú útjuk során. Számukra a csontok képezték azt a titkos kulcsot, amellyel képesek voltak stabilizálni vagy megalapozni a Szellem életét az emberi testben. Mielőtt azonban ez lehetségessé vált volna, a csontokat meg kellett tisztítani, és azok rezgésszintjét – a csonttudatosságot – fel kellett emelni egy finomabb szintre. A Chi csontokban való mozgását arra használták, hogy felerősítsék a meridiánrendszeren, véren, belső szerveken, mirigyeken és idegrendszeren keresztül áramló Chi megtisztításának és finomításának folyamatát.

 

Cím:

 
 Csontvelő Nei Kung    Ára: 3 600 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Chi kung

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete iskolai sportfelszerelés,verseny fejvédő,bandázs,szuszpenzor,wkf seikenvédő,térdgumi,torna,mélyütésvédő,mma,combgumi,kung fu cipő,vállrögzítő,gumikés,női mellvédő,mma kesztyű,fogvédő,kapus kesztyű,budo,kendo,adidas box cipő,kézilabda térdvédő,alkarvédő,aikido,judo szőnyeg,egykezes súly,karate szótár,bíró felszerelés,táska,mma sípcsontvédő,bokagumi,alhasvédő,kineziológiai tapasz,birkózás,expander,harcművészet,Miskolcon,kiöntős fogvédő,műbőr pajzs,budo nadrág,könyv,vaksz,box zsák,adidas birkózó cipő,bőr fejvédő,röplabda,karate mellvédő,judo nadrág,önvédelmi felszerelés,öv,aerobik,shotokan karate,mellvédő,meleg vizes fogvédő,térdrögzítő,térdvédő,tapadószalag bandázs,testütő pajzs,fémmerevítéses térdrögzítő,csuklóvédő,Borsod,tonfa,box cipő,pilates,birkózó fülvédő,sportfelszerelés,sporteszköz,sportruha,budo kabát,judo ruha,zselés fogvédő,műbőr fejvédő,Kime,karate sípcsontvédő,Saman,nunchaku,karate,csuklóerősítő,BAZ megye,gyerek fejvédő,balett cipő,bokavédő,küzdősport,szőnyeg,önvédelmi eszköz,chi kung,fitnesz,shuriken,fa hulahopp karika,mellkasvédő,wakizashi,tenyeres pontütő,kyokushin karate,lábszárvédő,ju jitsu,karate nadrág,sípcsontvédő,taekwondo,karate kabát,fejvédő,kata könyv,herevédő,csuklórögzítő,önvédelem,bőr pontütő,Fuji,Kaiten,kézilabda,thai box,Ruca Fighter,puzzle tatami,thai box nadrág,labdarúgás,rácsos fejvédő,hajlított pontütő,csuklómerevítő,fit labda,zsákütő kesztyű,adidas mellvédő,vászon zsák,függeszthető zsák,verseny mellvédő,rugalmas seikenvédő,jo,pontütő,Adidas,szamurájok,seikenvédő,sportszár,bokarögzítő,műbőr pontütő,foci,súlyemelő kesztyű,box kesztyű,Matsuru,gyerek fogvédő,vállvédő,magnézia kocka,tatami,4F,kung fu,rögzítőpántos fogvédő,versenysportok,szauna ruha,fogyasztó kerék,wkf sípcsontvédő,bőr pajzs,alkarpajzs,párnás térdvédő,Kulcsszavak: sport,joga,katana,neoprén térdvédő,önvédelmi ruha,Bódi,kempo,birkózó cipő,amerikai foci,box nadrág,tanto,combvédő,bo,miskolci,box,arccsontvédő,női mélyütésvédő,Everlast,rugalmas bandázs,női altestvédő,wkf mellvédő,judo,zacskós fogvédő 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! kineziológiai tapasz,alkarvédő,arccsontvédő,judo nadrág,tapadószalag bandázs,bőr fejvédő,Everlast,kézilabda,vászon zsák,mellkasvédő,versenysportok,önvédelem,alhasvédő,puzzle tatami,Fuji,taekwondo,kung fu cipő,aerobik,mma,miskolci,rácsos fejvédő,adidas box cipő,budo,chi kung,seikenvédő,sportruha,fejvédő,gyerek fejvédő,hajlított pontütő,fogyasztó kerék,bokarögzítő,karate nadrág,zselés fogvédő,box zsák,lábszárvédő,amerikai foci,thai box,tenyeres pontütő,box cipő,térdrögzítő,gumikés,magnézia kocka,torna,zsákütő kesztyű,karate kabát,wkf mellvédő,fitnesz,műbőr pajzs,Kime,csuklómerevítő,bandázs,tonfa,foci,bíró felszerelés,sípcsontvédő,kempo,csuklóerősítő,táska,fogvédő,budo kabát,jo,önvédelmi felszerelés,csuklóvédő,ju jitsu,karate sípcsontvédő,rögzítőpántos fogvédő,szauna ruha,judo ruha,bokagumi,női mellvédő,4F,vaksz,női altestvédő,kézilabda térdvédő,karate,kapus kesztyű,függeszthető zsák,bokavédő,bőr pontütő,csuklórögzítő,nunchaku,tatami,sportfelszerelés,tanto,kiöntős fogvédő,karate szótár,kung fu,shotokan karate,iskolai sportfelszerelés,joga,labdarúgás,combgumi,önvédelmi eszköz,önvédelmi ruha,judo szőnyeg,herevédő,pilates,wakizashi,műbőr pontütő,rugalmas seikenvédő,szamurájok,neoprén térdvédő,rugalmas bandázs,fémmerevítéses térdrögzítő,alkarpajzs,wkf sípcsontvédő,meleg vizes fogvédő,szőnyeg,szuszpenzor,kendo,pontütő,adidas mellvédő,mma kesztyű,térdvédő,Borsod,box nadrág,expander,mellvédő,verseny fejvédő,Ruca Fighter,Saman,fa hulahopp karika,Kaiten,párnás térdvédő,egykezes súly,adidas birkózó cipő,birkózó cipő,combvédő,női mélyütésvédő,kyokushin karate,műbőr fejvédő,bo,súlyemelő kesztyű,gyerek fogvédő,katana,birkózó fülvédő,birkózás,karate mellvédő,Miskolcon,küzdősport,térdgumi,wkf seikenvédő,box,könyv,mma sípcsontvédő,vállrögzítő,Kulcsszavak: sport,testütő pajzs,Adidas,röplabda,mélyütésvédő,aikido,Bódi,balett cipő,bőr pajzs,sporteszköz,box kesztyű,sportszár,judo,kata könyv,fit labda,BAZ megye,Matsuru,shuriken,vállvédő,verseny mellvédő,harcművészet,zacskós fogvédő,öv,budo nadrág,thai box nadrág

  Powered by:   UWS