1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Csontvelő Nei Kung

A nyugatiak többsége úgy véli, hogy a napi rendszeres testedzés lassítja az öregedést. Ám azok sem élnek tovább az átlagos, nem sportoló embereknél, akiknek a teste látszatra a legedzettebb. A test működését a belső szervek és mirigyek táplálják, a szerveket és mirigyeket pedig a csontvelő építi és fiatalítja a vérképzés révén. A nyugati fitneszrendszerek elhanyagolják a belső szerveket, a csontokat és a véredényeket, csak az izmokra összpontosítanak, ami végeredményben kimeríti a belső szervek rendszerét.

Az öregedés megfordítása

A Csontvelő Nei Kungban Mantak Chia mester megosztja a csontvelő „újranövesztésének”, a csontok erősítésének valamint a szervek és mirigyek fiatalításának taoista testi-szellemi módszereit. A Páncélinges Chi Kung haladó folytatásaként a Csontvelő Nei Kungot a kínai orvoslás és a harcművészetek területén oly annyira áhított „acél test” elérésére fejlesztették ki. A módszer technikái, a csontlégzés, csontösszenyomás és a szexuális energiamasszázs révén energiát juttat a csontokba, és újjáéleszti a csontvelőt, megfordítja az öregedés hatásait. A módszer serkenti a hormontermelést, ami megelőzi a csontritkulást. A könyvben megtalálható a chi súlyemelés és az „ütögetés” gyakorlatának leírása, amelyek méregtelenítik a testet.

A „Csontvelő Nei Kung” elnevezés meglehetősen rejtélyesen és ezoterikusan hangzik. Chia mester eredetileg a „Páncéling Chi Kung” haladó szintjeként tanította. Megértésünket segítheti azonban ezen kínai kifejezéseket körbevevő kulturális környezet vizsgálata. Kínában ezernyi különböző Chi Kung gyakorlat létezik, amiket harcművészek és meditációs mesterek oktatnak. A Chi Kung kifejezés szó szerint azt jelenti, hogy „a légzéssel folytatott gyakorlatozás”, ami magában foglalhat bármilyen gyakorlatot, ahol a test energiával való telítésére légzést alkalmaznak. A fizikális légzés életre kelti a „finom lélegzetként” is értelmezett Chit, ami fokozott testi és tudati erőt vált ki.


A Chi Kung és a Nei Kung

A Chi Kung még mindig olyan népszerű, hogy egy közelmúltban Kínába tett utazásom során több száz kínait láttam összecsődülni egy vándor színtársulat szabadtéri előadására, ami mutatta, hogy a Chi Kungnak még mindig elsőrangú megítélése van. Ezek a különösebb izomtömeg nélküli Chi Kung művészek látványos mutatványokkal kápráztatják el a nézőket, például vastag acélrudakat hajlítanak meg a nyakuk lágy részén. Téglákat törnek szét a fejükön, hagyják, hogy teherautók hajtsanak át rajtuk, és csupasz bőrükkel állnak ellen éles késeknek.

A Nei Kung nagyon közeli rokona a Chi Kungnak. Jelentése az, hogy „belső erővel gyakorolni” és magában foglalja a fizikai légzőtechnikák alkalmazása nélküli testi-tudati erő felépítését. A tudati összpontosítás, belső képzetalkotás és a testi-energetikai folyamatok mély belső érzékelésének kifejlesztése a Nei Kung technikák ismérvei.

Az Egyetemes Tao Központokban oktatott legtöbb belső alkímiai módszer mind Nei Kung technika (például a Belső Mosoly, Mikrokozmikus Pálya, az Öt Változó Állapot Összeolvasztása, Kan és Li Egyesítése). Talán mert a Chi Kung módszereknél rejtélyesebbek, a Nei Kung gyakorlatok száma kevesebb, és hagyományosan sokat közülük titokban őriztek.

Az ebben a könyvben tárgyalt, korábban titkos Csontvelő Nei Kung módszerek megegyeznek azokkal, amelyekkel a „páncélinget” elsajátított vagy „acéltestet” kiművelt mesterekről szóló történetekben találkozunk. A filmlegendákkal ellentétben ez nem egy megkeményített hússal és izomzattal felruházott superman test, hanem egy olyan test belső ereje, aminek csontjait és szerveit olyannyira teletömték Chi energiával, hogy ellenáll az öregedésnek és a betegségnek. A kemény ütésekből vagy hirtelen esésekből származó testi feszültségnek ellenállni képes rugalmasság abból keletkezik, hogy Chivel töltjük meg a pólyákat, ami segíti a testet, hogy „lepattintsa magáról” a kívülről jövő erőhatásokat.

A Csontvelő Nei Kung mérhetetlen mennyiségű Chit hoz létre, emiatt veszélyes gyakorlat a türelmetlen tanítványok számára, akikből hiányzik az önfegyelem, hogy a felgerjesztett Chit meditáció által finomítsák. Mivel a test túlmelegedhet a túlzott energiától, a meditáció a biztonsági szelep, ami visszaalakítja ezt a nyers energiát annak eredendő Szellemévé vagy Shen-né.


Nei Kung és belső alkímia

Az ősi Kínában a Chi belső művelését gyakorló taoisták a „csonttudatosság” elmélyülését nélkülözhetetlen lépésnek tartották a halhatatlanság megvalósítása felé vezető hosszú útjuk során. Számukra a csontok képezték azt a titkos kulcsot, amellyel képesek voltak stabilizálni vagy megalapozni a Szellem életét az emberi testben. Mielőtt azonban ez lehetségessé vált volna, a csontokat meg kellett tisztítani, és azok rezgésszintjét – a csonttudatosságot – fel kellett emelni egy finomabb szintre. A Chi csontokban való mozgását arra használták, hogy felerősítsék a meridiánrendszeren, véren, belső szerveken, mirigyeken és idegrendszeren keresztül áramló Chi megtisztításának és finomításának folyamatát.

 

Cím:

 
 Csontvelő Nei Kung    Ára: 3 600 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Chi kung

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete Ruca Fighter,neoprén térdvédő,rácsos fejvédő,joga,súlyemelő kesztyű,wkf mellvédő,bíró felszerelés,vászon zsák,birkózás,pontütő,Saman,karate mellvédő,taekwondo,bo,meleg vizes fogvédő,mellvédő,gyerek fogvédő,zacskós fogvédő,női mellvédő,versenysportok,Everlast,shotokan karate,magnézia kocka,judo nadrág,kézilabda térdvédő,sportfelszerelés,szauna ruha,tatami,bőr pontütő,önvédelmi ruha,mma kesztyű,fit labda,fémmerevítéses térdrögzítő,birkózó fülvédő,combvédő,szőnyeg,pilates,wkf seikenvédő,shuriken,budo nadrág,rögzítőpántos fogvédő,vaksz,jo,amerikai foci,birkózó cipő,tapadószalag bandázs,adidas box cipő,karate,aikido,labdarúgás,zsákütő kesztyű,judo szőnyeg,adidas mellvédő,párnás térdvédő,önvédelmi felszerelés,sportruha,Kaiten,iskolai sportfelszerelés,karate szótár,karate sípcsontvédő,thai box,női mélyütésvédő,vállrögzítő,táska,fa hulahopp karika,csuklóerősítő,adidas birkózó cipő,csuklóvédő,lábszárvédő,csuklómerevítő,alkarvédő,egykezes súly,bokagumi,függeszthető zsák,vállvédő,tenyeres pontütő,bokarögzítő,nunchaku,sporteszköz,katana,szamurájok,kempo,Bódi,Miskolcon,ju jitsu,hajlított pontütő,wkf sípcsontvédő,kung fu cipő,seikenvédő,tanto,zselés fogvédő,fejvédő,rugalmas seikenvédő,judo,kung fu,könyv,Matsuru,combgumi,fogvédő,kiöntős fogvédő,önvédelmi eszköz,önvédelem,mélyütésvédő,mma,bandázs,fogyasztó kerék,bokavédő,térdgumi,judo ruha,kata könyv,box kesztyű,verseny mellvédő,chi kung,csuklórögzítő,Kime,kapus kesztyű,expander,kézilabda,tonfa,wakizashi,foci,sportszár,mma sípcsontvédő,mellkasvédő,Adidas,Kulcsszavak: sport,rugalmas bandázs,budo kabát,alhasvédő,öv,alkarpajzs,gumikés,karate kabát,térdrögzítő,gyerek fejvédő,box nadrág,box zsák,BAZ megye,fitnesz,bőr fejvédő,Borsod,herevédő,torna,box cipő,szuszpenzor,arccsontvédő,küzdősport,budo,karate nadrág,harcművészet,női altestvédő,kyokushin karate,térdvédő,bőr pajzs,röplabda,verseny fejvédő,4F,aerobik,műbőr fejvédő,kendo,Fuji,box,puzzle tatami,kineziológiai tapasz,műbőr pontütő,miskolci,balett cipő,műbőr pajzs,sípcsontvédő,thai box nadrág,testütő pajzs 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! box kesztyű,Bódi,Everlast,box cipő,Kulcsszavak: sport,alkarvédő,sportszár,Kime,bokarögzítő,vállrögzítő,térdvédő,kineziológiai tapasz,expander,Kaiten,önvédelmi felszerelés,csuklóerősítő,gyerek fogvédő,shuriken,box nadrág,rugalmas seikenvédő,karate szótár,kézilabda,Borsod,jo,rugalmas bandázs,sporteszköz,kata könyv,wakizashi,tatami,női altestvédő,judo szőnyeg,tapadószalag bandázs,adidas birkózó cipő,vászon zsák,aerobik,csuklómerevítő,amerikai foci,wkf sípcsontvédő,küzdősport,mma kesztyű,taekwondo,fejvédő,mellvédő,alkarpajzs,sípcsontvédő,budo nadrág,vállvédő,függeszthető zsák,testütő pajzs,sportfelszerelés,mélyütésvédő,arccsontvédő,bokavédő,bíró felszerelés,meleg vizes fogvédő,karate nadrág,wkf mellvédő,önvédelmi eszköz,bo,műbőr fejvédő,ju jitsu,bőr fejvédő,alhasvédő,táska,karate,wkf seikenvédő,bőr pajzs,labdarúgás,adidas mellvédő,Fuji,önvédelmi ruha,fa hulahopp karika,adidas box cipő,pilates,miskolci,foci,fogvédő,iskolai sportfelszerelés,thai box,szőnyeg,box,egykezes súly,női mélyütésvédő,judo,BAZ megye,magnézia kocka,szamurájok,bandázs,kiöntős fogvédő,rögzítőpántos fogvédő,kyokushin karate,mellkasvédő,4F,karate kabát,bőr pontütő,thai box nadrág,nunchaku,gyerek fejvédő,fit labda,kung fu cipő,könyv,kung fu,tenyeres pontütő,torna,pontütő,birkózó cipő,chi kung,műbőr pajzs,kézilabda térdvédő,combgumi,katana,bokagumi,Matsuru,gumikés,judo ruha,fogyasztó kerék,birkózó fülvédő,sportruha,párnás térdvédő,csuklórögzítő,öv,térdgumi,zselés fogvédő,rácsos fejvédő,mma sípcsontvédő,judo nadrág,seikenvédő,tonfa,shotokan karate,balett cipő,női mellvédő,budo kabát,verseny mellvédő,vaksz,Saman,zacskós fogvédő,puzzle tatami,neoprén térdvédő,herevédő,kempo,súlyemelő kesztyű,combvédő,önvédelem,box zsák,szauna ruha,lábszárvédő,csuklóvédő,röplabda,verseny fejvédő,hajlított pontütő,kendo,karate sípcsontvédő,fitnesz,Miskolcon,zsákütő kesztyű,birkózás,joga,aikido,Adidas,fémmerevítéses térdrögzítő,tanto,térdrögzítő,szuszpenzor,kapus kesztyű,versenysportok,karate mellvédő,budo,mma,műbőr pontütő,Ruca Fighter,harcművészet

  Powered by:   UWS