1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

A kínai Qigong chi kung gyökere

Reményeim szerint ez a könyv olyan elméleti alapot fektet le, amelyet az érdeklődő Qigong-gyakorlók beépíthetnek edzésükbe. Remélhetőleg magyarázatot nyújthat a Qigong hogyanjáról, miértjéről és a mit-ről, és segítséget jelent a fogalomzavarok és félrevezetés elkerülésére.

Rendkívül nehéz megírni egy olyan könyvet, amelyik több mint négyezer évnyi tanulmányt és kutatást foglal össze, főként amiatt, hogy e tudás nagy hányadát még húsz éve is titokban tartották. Annak ellenére, hogy a Qigong tanulmányozása már nagy magasságokba emelkedett, még mindig számos kérdés merül fel, amelyekre a választ a mai technológia és a több tudományágat is átfogó tudás adhatja meg. A lelkes kortárs elmék számára rengeteg lehetőség nyílt a művészet kutatására és népszerűsítésére.

E könyv egyik legfőbb célja a nyugati tudósok és az orvostársadalom ösztönzése arra, hogy kezdjenek el foglalkozni a témával, és tanulmányozzák ezt az újonnan feltárt tudományágat. Remélhetőleg más Qigong szakértők is kedvet kapnak tudásuk megosztására a közvéleménnyel. Hiszem, hogy rövid időn belül a Qigong új és izgalmas magasságokba jut el a nyugati világban. Ez lenne az egyik legjelentősebb, a kultúrák összefogásával létrejött eredmény, mióta a Kelet és a Nyugat utat nyitott egymás felé.

A hozzáférhető dokumentumok többsége nem rendszerezett, és nem nyújt kielégítő magyarázatot a témával kapcsolatban. Összegyűjtésük során, valamint logikus és tudományos magyarázatukkor saját megítéléseimet kell felhasználnom, és saját Qigong háttértudásom, továbbá a dokumentumokról szóló értelmezésem alapján nyújthatok információt róluk. Lehetetlenség, hogy egy ember eleget tegyen ennek a hatalmas feladatnak. Mindenkit arra szeretnék bátorítani, hogy nyugodtan kérdőjelezze meg a könyvben található állításokat, és mindig tartsa szem előtt, hogy számos következtetés az én megítélésemből ered. E könyv fő célja az olvasó vezetése a tanulás útján – nem pedig végső és megfellebbezhetetlen szabályok létrehozása.

A könyv olvasása közben nyitottá kell tennünk elménket, és elengednünk a szokásos gondolkodásmódunkat. Ha új közegbe kerülünk, vagy valami újat tanulunk, az emberi természet jellemzője, hogy az addig tanultak fényében vizsgáljuk az újat. Sajnálatos módon ez konzervatívvá és szűklátókörűvé tesz minket. Ez megfigyelhető a külföldre látogató turistákon, akik a helyi szokásokat és viselkedést saját országuk normái szerint bírálják el. Ez csak zavarhoz és félreértésekhez vezet. Ám ha a többi embert a saját kultúrájuk és történelmi hátterük alapján kíséreljük megérteni, akkor sokkal nagyobb az esélyünk viselkedésük megértésére is. Kérem, hogy ugyanígy járjanak el a Qigong tudományának tanulmányozásakor. Ha nyitottak vagyunk, és meg akarjuk érteni a történeti háttért is, csodálatos és érdeklődésre számot tartó témával találkozhatunk.

Igazság szerint nagyon nehéz elvonatkoztatni a hagyományoktól. Számos régi kultúrában minden szempontból alkalmazkodni kell a hagyományokhoz. Ha bárki fellázad a hagyomány ellen, akkor a kultúra árulójának tekintik. Azonban a kutatás és a tanulás helyes megközelítése magába foglalja a hagyományok megkérdőjelezését, és pontatlanságainak bizonyítását a modern gondolkodás és technológia segítségével. Ez főleg az ősi tudományok esetében szükséges, amelyeket a XX. Század előtt fejlesztettek ki. Az új vizsgálatok lehetővé teszik számunkra, hogy igazoljuk és megállapítsuk pontosságukat és érvényességüket. Ez nem az árulás egy formája, mert a mi felelősségünk az igazság kiderítése, és a tények napvilágra segítése.

A fiatalabb generációkra átörökített elméletek nagy része sokévnyi tapasztalaton alapszik. Teljesen mindegy, hogy miképpen változtatunk meg egy elméletet, az akkor is az egész tudomány alapja, gyökere marad. Tehát a kutatás és a tanulás helyes megközelítésének alapeleme a múlt tanulmányozása és az iránta tanúsított tisztelet. Ebből a tiszteletből és tanulmányozásból lelhető fel az egész tudomány gyökere. Ha elfeledkezünk a gyökérről, amely évezredek óta növekszik, akkor csak az ágakat és a virágokat vizsgáljuk.

A Qigong eme belső tudományát logikusan és tudományos stílusban kell vizsgálni. Természetesen a „logika” és a „tudományos” nem abszolút értelemben vett kifejezések. Az általunk birtokolt tudás és megértés alapján értendők. De ne felejtsük el, hogy habár a tudomány évezredek óta fejlődik, csak az elmúlt húsz év során kezdett hirtelen megerősödni a felfogás terén. Biztosak lehetünk benne ezért, hogy a mai megértésünk és felfogásunk még gyerekcipőben jár. Több tény és jelenség megmagyarázhatatlan a tudomány mai állása szerint is. Tehát amikor erről a belső tudományról olvasnak, gondolkozzanak logikusan és tudományosan, mégse utasítsanak vissza olyan magyarázatokat sem, amelyek túlmutatnak azon, amit elfogadhatónak és igaznak tartunk jelenleg. Az igazságként elfogadott elméletek pár éven belül teljesen eltérhetnek attól, amit most elfogadunk.

 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Chi kung

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete zselés fogvédő,bőr fejvédő,box zsák,önvédelmi eszköz,egykezes súly,kyokushin karate,fogyasztó kerék,mellvédő,Everlast,alkarvédő,tanto,tapadószalag bandázs,judo nadrág,neoprén térdvédő,karate nadrág,bokarögzítő,judo,Matsuru,box,tonfa,kung fu,bokavédő,birkózó cipő,tenyeres pontütő,műbőr pontütő,mma sípcsontvédő,bandázs,expander,bíró felszerelés,karate sípcsontvédő,szuszpenzor,térdgumi,térdrögzítő,alhasvédő,kempo,aerobik,miskolci,torna,Adidas,karate mellvédő,budo nadrág,Kaiten,budo,joga,fit labda,rugalmas bandázs,rögzítőpántos fogvédő,függeszthető zsák,sípcsontvédő,bőr pajzs,önvédelem,versenysportok,gumikés,judo ruha,bo,box cipő,magnézia kocka,shotokan karate,gyerek fejvédő,női mélyütésvédő,fa hulahopp karika,sportruha,arccsontvédő,nunchaku,seikenvédő,csuklórögzítő,birkózás,verseny fejvédő,küzdősport,zsákütő kesztyű,szőnyeg,wkf sípcsontvédő,vászon zsák,bokagumi,pilates,adidas box cipő,combgumi,mma kesztyű,sporteszköz,csuklómerevítő,sportszár,lábszárvédő,testütő pajzs,thai box nadrág,birkózó fülvédő,gyerek fogvédő,puzzle tatami,női altestvédő,Fuji,Borsod,sportfelszerelés,Saman,csuklóerősítő,rugalmas seikenvédő,táska,kineziológiai tapasz,mélyütésvédő,fogvédő,öv,fémmerevítéses térdrögzítő,önvédelmi ruha,önvédelmi felszerelés,box kesztyű,BAZ megye,jo,herevédő,alkarpajzs,shuriken,budo kabát,karate szótár,Miskolcon,Kulcsszavak: sport,vállvédő,chi kung,ju jitsu,Ruca Fighter,harcművészet,adidas birkózó cipő,taekwondo,vállrögzítő,röplabda,Kime,műbőr fejvédő,mma,térdvédő,aikido,amerikai foci,kapus kesztyű,wkf mellvédő,tatami,foci,hajlított pontütő,thai box,szauna ruha,kiöntős fogvédő,mellkasvédő,kata könyv,karate,wkf seikenvédő,balett cipő,zacskós fogvédő,combvédő,iskolai sportfelszerelés,judo szőnyeg,kézilabda térdvédő,fitnesz,kung fu cipő,súlyemelő kesztyű,kendo,verseny mellvédő,csuklóvédő,kézilabda,katana,műbőr pajzs,bőr pontütő,adidas mellvédő,karate kabát,szamurájok,pontütő,vaksz,rácsos fejvédő,wakizashi,fejvédő,labdarúgás,női mellvédő,4F,könyv,box nadrág,párnás térdvédő,Bódi,meleg vizes fogvédő 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! fogyasztó kerék,karate szótár,kapus kesztyű,szamurájok,térdgumi,fémmerevítéses térdrögzítő,karate nadrág,puzzle tatami,seikenvédő,kempo,mma,rugalmas bandázs,birkózás,bíró felszerelés,magnézia kocka,chi kung,fa hulahopp karika,csuklórögzítő,herevédő,Bódi,Miskolcon,torna,labdarúgás,budo nadrág,csuklóerősítő,box nadrág,térdrögzítő,budo,súlyemelő kesztyű,bo,thai box,judo nadrág,női mellvédő,judo,wakizashi,combvédő,judo szőnyeg,bokavédő,aerobik,női altestvédő,rugalmas seikenvédő,öv,vaksz,adidas box cipő,Ruca Fighter,alhasvédő,verseny mellvédő,mellkasvédő,kineziológiai tapasz,lábszárvédő,Kulcsszavak: sport,shuriken,adidas birkózó cipő,önvédelmi eszköz,wkf seikenvédő,Borsod,hajlított pontütő,műbőr pajzs,műbőr pontütő,miskolci,szauna ruha,önvédelmi felszerelés,joga,sportfelszerelés,karate kabát,tanto,könyv,adidas mellvédő,rögzítőpántos fogvédő,wkf mellvédő,küzdősport,női mélyütésvédő,sípcsontvédő,verseny fejvédő,zselés fogvédő,szőnyeg,versenysportok,mma kesztyű,gyerek fejvédő,jo,pontütő,judo ruha,bőr pajzs,csuklómerevítő,box cipő,nunchaku,kung fu cipő,zsákütő kesztyű,mellvédő,fejvédő,box kesztyű,gyerek fogvédő,rácsos fejvédő,önvédelem,kiöntős fogvédő,box zsák,Kime,taekwondo,táska,birkózó fülvédő,vállrögzítő,térdvédő,kata könyv,tatami,mma sípcsontvédő,bőr fejvédő,kung fu,Adidas,fit labda,amerikai foci,sportszár,4F,iskolai sportfelszerelés,ju jitsu,fogvédő,önvédelmi ruha,combgumi,Saman,BAZ megye,Matsuru,birkózó cipő,függeszthető zsák,box,karate,meleg vizes fogvédő,aikido,bőr pontütő,testütő pajzs,sporteszköz,harcművészet,egykezes súly,shotokan karate,balett cipő,alkarpajzs,bokagumi,röplabda,thai box nadrág,bokarögzítő,kendo,budo kabát,tapadószalag bandázs,műbőr fejvédő,vállvédő,tonfa,karate sípcsontvédő,kézilabda,fitnesz,pilates,Fuji,vászon zsák,csuklóvédő,alkarvédő,gumikés,tenyeres pontütő,Everlast,arccsontvédő,sportruha,bandázs,mélyütésvédő,expander,neoprén térdvédő,karate mellvédő,kézilabda térdvédő,katana,szuszpenzor,wkf sípcsontvédő,Kaiten,zacskós fogvédő,kyokushin karate,foci,párnás térdvédő

  Powered by:   UWS