1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! Borsod Budosport Szaküzlet,Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete,Kulcsszavak: sport, budo, karate, judo, kung fu, box, thai box, birkózás, aikido, ju jitsu, kendo, kempo, taekwondo, amerikai foci, mma, kyokushin karate, shotokan karate, fitnesz, kézilabda, röplabda, labdarúgás, foci, aerobik, pilates, joga, bíró felszerelés, torna, iskolai sportfelszerelés, versenysportok, küzdősport, harcművészet, önvédelem, önvédelmi ruha, önvédelmi eszköz, önvédelmi felszerelés, sportruha, sporteszköz, sportfelszerelés, fejvédő, arccsontvédő, rácsos fejvédő, verseny fejvédő, bőr fejvédő, műbőr fejvédő, gyerek fejvédő, seikenvédő, wkf seikenvédő, rugalmas seikenvédő, fogvédő, rögzítőpántos fogvédő, meleg vizes fogvédő, zselés fogvédő, kiöntős fogvédő, gyerek fogvédő, zacskós fogvédő, mellkasvédő, mellvédő, női mellvédő, wkf mellvédő, verseny mellvédő, karate mellvédő, adidas mellvédő, vállvédő, vállrögzítő, csuklóvédő, csuklórögzítő, csuklómerevítő, szuszpenzor, mélyütésvédő, herevédő, alhasvédő, női mélyütésvédő, női altestvédő, combvédő, combgumi, sípcsontvédő, karate sípcsontvédő, wkf sípcsontvédő, lábszárvédő, mma sípcsontvédő, sportszár, bokavédő, bokarögzítő, bokagumi, térdvédő, térdrögzítő, térdgumi, fémmerevítéses térdrögzítő, párnás térdvédő, kézilabda térdvédő, neoprén térdvédő, birkózó fülvédő, box zsák, függeszthető zsák, vászon zsák, tatami, szőnyeg, judo szőnyeg, puzzle tatami, alkarpajzs, testütő pajzs, bőr pajzs, műbőr pajzs, pontütő, tenyeres pontütő, bőr pontütő, műbőr pontütő, hajlított pontütő, box cipő, adidas box cipő, birkózó cipő, adidas birkózó cipő, könyv, chi kung, szamurájok, kata könyv, karate szótár, magnézia kocka, vaksz, kapus kesztyű, alkarvédő, táska, box kesztyű, súlyemelő kesztyű, zsákütő kesztyű, mma kesztyű, öv, csuklóerősítő, expander, egykezes súly, budo kabát, box nadrág, thai box nadrág, judo nadrág, karate nadrág, budo nadrág, karate kabát, judo ruha, szauna ruha, fogyasztó kerék, fit labda, bo, jo, tanto, katana, wakizashi, tonfa, nunchaku, gumikés, shuriken, kineziológiai tapasz, bandázs, rugalmas bandázs, tapadószalag bandázs, balett cipő, fa hulahopp karika, kung fu cipő, Adidas, Everlast, Kime, Kaiten, Saman, 4F, Fuji, Ruca Fighter, Matsuru, Bódi, Miskolcon, miskolci, Borsod, BAZ megye
  KÍNÁLATUNK     KAPCSOLAT     RENDELÉS  


 

 

Qigong Az örök fiatalság forrása

Az izmok és inak átalakításának (Yi Jin), valamint a velő átmosásának (Xi Sui) Qigong-ja Kínában az i. sz. 502 óta uralkodó Liang-dinasztia kora óta ismert. Ez a tudás azonban igen sokáig titokban maradt, s a szélesebb közönség csak az utóbbi ötven évben férhet egyre jobba hozzá.
Az izmok és inak átalakításának Qigong-ja speciálisan a tizenkét fő Qi-vezetékben és a két fő Qi-tárolóban (kormányzó és befogadó vezeték) való belsőenergia- (Qi-) keringetéssel foglalkozik. A gyakorlás megerősíti a fizikai testet, főként az izmokat és az inakat, továbbá fenntartja a Qi finom áramlását a fő vezetékekben, illetve a belső szervekben. Ez lelassítja a fizikai test leépülését és kulcsfontosságú az egészség megőrzésében.
Miután a gyakorló megismerkedett az inak és izmok átalakításának Qigong-jával, általában egy mélyebb fázis következik, mely során elsajátítja a csontvelő átmosásának gyakorlatait. Ennek keretében megtanulja azokat az eljárásokat, melyekkel a „nyolc különleges Qi-tárolót” energiával töltheti fel. Az ott felhalmozott bőséges és erős Qi-tartalék a test egészségesen tartásának és az élet meghosszabbításának kulcsa. A csontvelő „átmosásának” képességével a friss és egészséges vérképzés visszaállítható, ennek eredményeképpen a test megfiatalítja önmagát, s a fiatalság ragyogó egészsége visszatér.
A velőmosó Qigong gyakorlója szempontjából a legfontosabb eredmény, hogy agyába képes Qi-t vezetni, így – táplálva azt – felemeli szellemét. A taoista és a buddhista számára a velő átmosásának művészete a végső célhoz, vagyis a megvilágosodáshoz vagy buddhasághoz vezető út.
A velő átmosásának Qigong-ja tartalmaz a nemi szervek stimulálásával foglalkozó gyakorlatokat, hiszen a régi korok elmélyült Qigong gyakorlói felismerték: a genitáliák a gyakorláshoz alapvetően szükséges Qi forrásai amellett, hogy létfontosságú hormonokat termelnek.
Ez a kötet az általam összegyűjtött eddig megjelent szövegek mellett – melyeket saját belátásom szerint átszerkesztettem, kiszűrve ezzel a kérdéses részeket –, tartalmazza a témával kapcsolatos teóriáimat és kommentárjaimat is.

Mi a Yi Jin Jing és a Xi Sui Jing?
Mielőtt a téma kifejtésében tovább haladnánk, elengedhetetlenül fontosnak érezzük, hogy általánosságban megvilágítsuk az olvasó számára a Yi Jin Jing és Xi Sui Jing mibenlétét, és az egészség illetve a hosszú élet elérésében betöltött szerepét. Ez a vázlatos bevezető általános elképzeléssel szolgál majd arról, hogy mit értünk e két kifejezés alatt. A könyv második és harmadik része ezeket a koncepciókat fogja elmélyíteni.
A Yi jelentése: megváltoztatni, kicserélni, átalakítani, a Jin jelentése: izmok, inak, a Jing pedig klasszikus vagy szent szöveget jelent, ezért a kifejezést általában „Izmok átalakításának klasszikusa”-ként, „Izmok átalakításának szent szövege”-ként, vagy „Izmok és inak átalakításának könyve”-ként szokás fordítani. Az izmok és inak kifejezés jelen esetben nem csak szó szerinti jelentésében értendő, hanem az emberi szervezet egészére, így a belső szervekre is vonatkozik. A Yi Jin szövege egy olyan Qigong elméletet és gyakorlatrendszert ír le, amely képes fejleszteni fizikai testünket, átalakítani gyengéből erőssé. Természetesen ezek a módszerek szintén nagyon hatékonyak fizikális egészségük megőrzésében.
A Xi jelentése tisztítani, mosni. A Sui kifejezés magába foglalja a Gu Sui-t és a Nao Sui-t - azaz a csontvelőt és az agyvelőt –, melybe beleértendő az agykéreg, a kisagy és az agytörzs. A Jing jelentése itt is klasszikus irat, így a kifejezést általában a „Velő átmosásának könyveként” fordítják, bár a jelentés alapján az „Agy és velő tisztításának könyve” pontosabb lenne. Az előbbi fordítás elterjedtségét egy félreértésnek köszönheti, mely a munka teljes jelentőségének hosszú titokban tartása miatt alakult ki. Elmondható, a „velőmosás” célja, a megvilágosodás, amellett, hogy nehezen érthető, a hétköznapi ember számára nem elég érdekes. Egészen a közelmúltig, amíg sok titkos iratot a szélesebb közönség számára hozzáférhetővé nem tettek, a gyakorlás teljes és tiszta átlátására nem volt lehetőség. Bár a pontos fordítás megmutatja, hogy a Xi Sui Jing gyakorlásának hatása a csontvelő mellett az agyvelőre is kiterjed, a gyakorlás nem csak a fizikai velőállományra hat, ehelyett inkább testünk Qi-jére, annak irányítására helyezi a hangsúlyt. Így képessé tesz bennünket arra, hogy a Qi-t a velőbe és az agyba vezetve e szervek működését optimális szinten tartsuk.
Ahhoz, hogy átláthassuk, a fenti két művészet hogyan illeszkedik bele a kínai Qigong általános koncepciójába, szeretném röviden összefoglalni A kínai Qigong gyökere című könyv néhány fontos gondolatát. Elsőként kifejtjük az egészséggel kapcsolatos elképzeléseket, ezután pedig áttekintjük a Qigong-gyakorlatok Kínában kialakult különböző válfajait, és az egyes változatok gyakorlásának célját. Ezen áttekintés által képesek leszünk arra, hogy átlássuk a Yi Jin Jing-nek és a Xi Sui Jing-nek a Qigong-gyakorlók életében betöltött szerepét.

 

Cím:

 
 Qigong Az örök fiatalság forrása    Ára: 3 870 Ft   Minimális rendelés: 1 db
 
 

 


Kiadó:
Lunarimpex

 

Kategória: Webáruház termékek / Könyvek / Chi kung

 

Hasonlók: 

0

Az Ön vásárlói kosara
jelenleg üres

 

További katalógusok:

Keresés

 

Kövessen minket a Facebookon is


    


 

Felveszem a kedvenceim közé |  borsodbudo.hu |  Kapcsolat |  Ismerősömnek ajánlom

borsodbudo.hu : Borsodbudo.hu - a sporteszközök szaküzlete shotokan karate,judo ruha,wkf mellvédő,Kime,könyv,táska,4F,sípcsontvédő,thai box,labdarúgás,karate nadrág,puzzle tatami,gumikés,box zsák,rögzítőpántos fogvédő,küzdősport,gyerek fejvédő,expander,harcművészet,bokarögzítő,torna,alhasvédő,fit labda,adidas box cipő,önvédelmi eszköz,Saman,Matsuru,herevédő,kézilabda térdvédő,kyokushin karate,Kaiten,műbőr pajzs,birkózó fülvédő,szőnyeg,judo nadrág,vállrögzítő,kempo,női mellvédő,szuszpenzor,öv,joga,női mélyütésvédő,vaksz,combvédő,önvédelem,Everlast,függeszthető zsák,csuklómerevítő,Kulcsszavak: sport,mellvédő,fogyasztó kerék,zsákütő kesztyű,versenysportok,vászon zsák,kung fu,budo kabát,mma sípcsontvédő,bíró felszerelés,bőr fejvédő,aerobik,párnás térdvédő,női altestvédő,box,zacskós fogvédő,wkf sípcsontvédő,miskolci,pontütő,verseny fejvédő,kung fu cipő,lábszárvédő,térdgumi,csuklóerősítő,ju jitsu,Fuji,iskolai sportfelszerelés,csuklórögzítő,alkarvédő,foci,verseny mellvédő,fémmerevítéses térdrögzítő,térdvédő,fejvédő,hajlított pontütő,tenyeres pontütő,bo,Bódi,judo,önvédelmi felszerelés,műbőr pontütő,Adidas,térdrögzítő,judo szőnyeg,pilates,kézilabda,mellkasvédő,sportszár,box cipő,mma kesztyű,bokavédő,testütő pajzs,birkózás,kapus kesztyű,fogvédő,kiöntős fogvédő,chi kung,karate mellvédő,budo nadrág,box nadrág,budo,rácsos fejvédő,egykezes súly,magnézia kocka,tatami,mma,műbőr fejvédő,karate,katana,aikido,seikenvédő,rugalmas seikenvédő,sportruha,arccsontvédő,csuklóvédő,tonfa,rugalmas bandázs,Miskolcon,Ruca Fighter,röplabda,shuriken,fitnesz,neoprén térdvédő,box kesztyű,szauna ruha,kineziológiai tapasz,tanto,adidas mellvédő,karate sípcsontvédő,bőr pontütő,gyerek fogvédő,wakizashi,birkózó cipő,fa hulahopp karika,kata könyv,nunchaku,amerikai foci,zselés fogvédő,karate szótár,karate kabát,thai box nadrág,mélyütésvédő,sportfelszerelés,taekwondo,vállvédő,szamurájok,meleg vizes fogvédő,önvédelmi ruha,sporteszköz,jo,Borsod,wkf seikenvédő,súlyemelő kesztyű,bőr pajzs,kendo,bandázs,adidas birkózó cipő,balett cipő,combgumi,alkarpajzs,BAZ megye,tapadószalag bandázs,bokagumi 1992 óta minden téren kielégítő választékkal (ruházat, védőfelszerelés, küzdő eszközök, stb.) büszkélkedhetünk a távol-keleti (aikido, judo, ju-jitsu, karate, kendo, kung-fu, capoeira, stb.), valamint az egyéb küzdősportok (box, birkózás) területén. Vásárlóink igényei alapján folyamatosan bővítjük kínálatunkat, így megtalálhatóak nálunk egyéb sportok (kosárlabda, kézilabda stb.) mellett érmek és kupák széles választéka is. Igény esetén a feliratozást is vállaljuk. Ezen kívül beszerzünk bármilyen sportszert, vagy sporteszközt, amire kedves vevőink csak vágynak. Remélem mindenki megtalálja oldalunkon a sportszert, amit keres. De ha megtörténik a lehetetlen és mégsem, forduljon bizalommal hozzánk, szívesen állunk rendelkezésére! wkf mellvédő,katana,műbőr pontütő,rácsos fejvédő,bandázs,zsákütő kesztyű,bo,zacskós fogvédő,kineziológiai tapasz,karate,karate nadrág,amerikai foci,mélyütésvédő,ju jitsu,Ruca Fighter,wakizashi,Matsuru,combgumi,foci,fémmerevítéses térdrögzítő,box nadrág,kata könyv,miskolci,herevédő,önvédelmi eszköz,párnás térdvédő,judo,csuklóerősítő,karate mellvédő,harcművészet,meleg vizes fogvédő,szuszpenzor,bokavédő,fogyasztó kerék,4F,lábszárvédő,szőnyeg,judo szőnyeg,alhasvédő,birkózó cipő,csuklórögzítő,wkf sípcsontvédő,rögzítőpántos fogvédő,verseny fejvédő,wkf seikenvédő,fa hulahopp karika,bőr fejvédő,Bódi,önvédelem,arccsontvédő,karate sípcsontvédő,neoprén térdvédő,hajlított pontütő,csuklómerevítő,box cipő,box zsák,box kesztyű,mma kesztyű,pilates,thai box,fejvédő,testütő pajzs,adidas mellvédő,kempo,kung fu,kapus kesztyű,női altestvédő,verseny mellvédő,tatami,Borsod,karate kabát,tanto,joga,mellvédő,vállrögzítő,expander,önvédelmi felszerelés,jo,vászon zsák,sípcsontvédő,nunchaku,térdvédő,adidas birkózó cipő,műbőr fejvédő,táska,bőr pajzs,sportruha,rugalmas bandázs,röplabda,gyerek fejvédő,budo nadrág,Miskolcon,sportszár,kyokushin karate,box,könyv,sporteszköz,pontütő,bőr pontütő,zselés fogvédő,kung fu cipő,BAZ megye,öv,judo nadrág,vállvédő,gyerek fogvédő,aerobik,Fuji,női mellvédő,alkarvédő,mma sípcsontvédő,alkarpajzs,fogvédő,birkózó fülvédő,karate szótár,Everlast,budo,thai box nadrág,judo ruha,csuklóvédő,küzdősport,női mélyütésvédő,combvédő,sportfelszerelés,térdrögzítő,tonfa,Kime,mma,shuriken,aikido,vaksz,függeszthető zsák,kézilabda térdvédő,fit labda,chi kung,Kaiten,rugalmas seikenvédő,seikenvédő,adidas box cipő,gumikés,egykezes súly,műbőr pajzs,tapadószalag bandázs,iskolai sportfelszerelés,bokagumi,térdgumi,budo kabát,tenyeres pontütő,önvédelmi ruha,birkózás,shotokan karate,bokarögzítő,mellkasvédő,bíró felszerelés,taekwondo,fitnesz,balett cipő,torna,Adidas,kiöntős fogvédő,magnézia kocka,Saman,kézilabda,kendo,Kulcsszavak: sport,szamurájok,labdarúgás,szauna ruha,puzzle tatami,súlyemelő kesztyű,versenysportok

  Powered by:   UWS